info@pr-asfaliseon.com

Στείλτε το μήνυμά σας

+30 6971763257

Καλέστε μας

08/03/2023

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ασφαλίζουν το σπίτι τους

Η ασφάλιση της κατοικίας δεν αφορά μόνο τέσσερις τοίχους. Είναι κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν κυρίως την ασφάλιση του σπιτιού τους σαν κτίριο, παραλείποντας κάτι πολύ σημαντικό: την ασφάλιση του περιεχομένου! Η ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας σε συνδυασμό με την  ασφάλιση του κτιρίου (εάν είμαστε ιδιοκτήτες) ή και από μόνη της (εάν είμαστε ενοικιαστές) είναι πραγματικά πολύτιμη καθώς, με πολύ μικρό κόστος, μας παρέχει οικονομική προστασία και εξασφαλίζει την ηρεμία μας σε περίπτωση επιζήμιων γεγονότων  ή απωλειών στα υπάρχοντα του σπιτιού μας. 
Ας δούμε ορισμένους από τους λόγους που κάνουν την ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας απαραίτητη:  
  1. Το σπίτι μας δεν είναι μόνο οι τοίχοι, αλλά και ό,τι υπάρχει μέσα του

Τα προσωπικά μας αντικείμενα, αυτά που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας, αυτά που μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και συνδέονται με τις προσωπικές μας στιγμές, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού μας. Τα αγαθά αυτά έχουν σημαντική οικονομική αλλά και συναισθηματική αξία. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διαβίωση. Έχουμε άραγε την πολυτέλεια να τα αφήνουμε εκτεθειμένα;

2. Το κόστος των οικιακών συσκευών  είναι υψηλό

Συμβαίνει συχνά να μην γνωρίζουμε ή να μην αποτιμούμε σωστά την αξία των προσωπικών μας αγαθών, ίσως γιατί αυτά έχουν αποκτηθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αν επιχειρήσουμε,   να υπολογίσουμε  το κόστος έστω και των βασικών ειδών της οικοσκευής μας – έπιπλα,  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, χαλιά, ρούχα κτλ που διαθέτουμε – θα αντιληφθούμε ότι το ποσό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Θα πρέπει να αναλογιστούμε εάν πράγματι έχουμε την οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε ένα τέτοιο έξοδο – αγοράζοντας από την αρχή όλα μας τα υπάρχοντα-  στην περίπτωση ενός απρόοπτου επιζήμιου γεγονότος.

3. Η ασφάλιση περιεχομένου μάς προστατεύει
από πολλούς κινδύνους

Το περιεχόμενο της κατοικίας μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο απέναντι στα συνηθισμένα απρόοπτα γεγονότα που μπορεί συμβούν στο σπίτι,  όπως  η πυρκαγιά, η διαρροή νερών από σωληνώσεις, τα –  όλο και πιο συχνά – έντονα καιρικά φαινόμενα και η πλημμύρα όπως, φυσικά, και η διάρρηξη / κλοπή. Η ασφάλισή του μας εξασφαλίζει σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και όχι μόνο.

4. Εάν είστε ενοικιαστές, η ασφάλιση περιεχομένου σας αφορά ιδιαίτερα

Το περιεχόμενο της κατοικίας μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο απέναντι στα συνηθισμένα απρόοπτα γεγονότα που μπορεί συμβούν στο σπίτι,  όπως  η πυρκαγιά, η διαρροή νερών από σωληνώσεις, τα –  όλο και πιο συχνά – έντονα καιρικά φαινόμενα και η πλημμύρα όπως, φυσικά, και η διάρρηξη / κλοπή. Η ασφάλισή του μας εξασφαλίζει σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και όχι μόνο.

5. Η ασφάλιση περιεχομένου είναι πιο οικονομική απ’ ότι φαντάζεστε

Είναι αλήθεια! Εάν κάνουμε μία έρευνα αγοράς και σωστά…μαθηματικά θα διαπιστώσουμε ότι το κόστος για την ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας μας είναι εξαιρετικά χαμηλό, και σίγουρα ασύγκριτα πιο χαμηλό από το κόστος των αντικειμένων του σπιτιού μας. Ενδεικτικά ένα πρόγραμμα ασφάλισης για τα περιεχόμενα μίας «μέσης» κατοικίας, μπορεί να ξεκινά από 30€ ετησίως.

Εσεισ θα αμελησετε την ασφαλεια τησ κατοικιασ σασ;

Εάν επιθυμείτε την ασφάλιση της κατοικίας σας κάντε κλικ παρακάτω και εμείς θα μεριμνήσουμε για ολοκληρωμένες προτάσεις που θα εξασφαλίσουν την περιουσία σας ό,τι κι αν συμβεί.
Μείνετε ενημερωμένοι

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας

Eάν επιθυμείς να λαμβάνεις χρήσιμα νέα και ενημερωτικά άρθρα